POLÍTICA

El comunista Nicolas Garcia recupera l’ajuntament d’Elna

Ja s’ha suprimit les pàgines Facebook del batlle sortint

Nicolas Garcia, ex-nou batlle d'Elna, al davant de la Casa de la Vila, diumenge 28 de juny del 2020 © La Clau
Nicolas Garcia, ex-nou batlle d'Elna, al davant de la Casa de la Vila, diumenge 28 de juny del 2020 © La Clau

Després de ser corregit per Yves Barniol el 2014, l'exbatlle d'Elna, Nicolas Garcia, corregeix els sortints recuperant l'ajuntament que havia conquistat el 2001.

Sis anys després de la seva derrota a les eleccions municipals a Elne, l'exbatlle Nicolas Garcia (2001-2014) tornarà al seu càrrec diumenge 5 de juliol, arran d’una cerimònia especial. A la segona volta de les eleccions municipals, aquest diumenge 28 de juny, el secretari de la federació del Partit Comunista de Catalunay del Nord ha assolit 54,61% dels vots expressats enfront dels 45,39% aconseguits pel batlle sortint, Yves Barniol (diversos dreta), amb una participació entusiasta del 61%. Garcia, que és també conseller comunitari d’Albera-Costa-Vermella-Illiberis, conseller departamental i vicepresident del consell departamental dels Pirineus Orientals, ha proposat un gran projecte dedicat a la recuperació agrícola, a un sistema sanitari a nivell municipal i la participació ciutadana en la decisió públiques.


Pàgines de Facebook en submarins?

Entre els seus avatars, la campanya de segons volta s’ha il·lustrat pel rebuig de Barniol de debatre amb Garcia a l’emissora France Bleu Roussillon. Aquest període sense intercanvi directe ha suposat la repartició de màscares contra el Covid-19 com a cobdícia electoral. Les grosseres pàgines de Facebook desenvolupades per cercle dels sortints ha actua com a submarins, fins i tot en “submarines”, ateses les seves al·lusions acostables a l’extrema dreta de Marine Le Pen. De fet, les pàgines "Elne solidaire face au Covid 19" i "Voir, vouloir, oser pour Elne" ja han desaparegut de la xarxa.