POLÍTICA

A Perpinyà, els socialistes condicionen el suport al batlle sortint, J.M. Pujol

El partit d’esquerres alimenta esperances en un “consell comunal”

Perpinyà, avinguda Jean Mermoz, 17 de juny del 2020 © La Clau
Perpinyà, avinguda Jean Mermoz, 17 de juny del 2020 © La Clau

A Perpinyà, els socialistes donen suport al batlle sortint J. M. Pujol (Els Republicans), sempre sel’s escolti en la seva suposada victòria a les eleccions municipals del 28 de juny.

11 dies abans de la segona volta de les eleccions municipals a Perpinyà, que poden donar la victòria a Louis Aliot (Reagrupament Nacional (RN)), el Partit Socialista (PS) trefugeix. La seva secretària federal, Ségolène Neuville, que va implicar de manera implícita la victòria de l’extrema dreta, el 13 de juny, s’expressat aquest dimecres 17 de juny en una nota de premsa, conjuntament amb Mathias Blanc, primer membre del PS de la llista d’Agnès Langevine, retirada de la cursa després d’obtenir el 14,51% el 15 de març. El PS adverteix i aprova el concepte de "consell municipal" proposat pel batlle, afiliat als Republicans, Jean-Marc Pujol, en cas de victòria. Aquesta estructura acolliria les forces polítiques descartades pel joc electoral.


Entre el suport i la malfiança envers Pujol


El PS, aquesta vegada convençut de la victòria sortint, "per tant participarà en la constitució i la vida del consell municipal anunciat", però no en forma de "xec en blanc". "Perpinyà necessita l'esquerra", estaquen els signants, tot admetent que la situació de la ciutat és "catastròfica a nivell econòmic i social".
A Perpinyà, el PS anima els seus afiliats i simpatitzants a votar Pujol, per combatre les "idees reaccionàries i racistes de l'extrema dreta". Però reclama a Jean-Marc Pujol les garanties "necessàries per al bon funcionament" del consell comunal.

Nota de premsa integral del PS.