CULTURA

Torna el cinema en Drive-in a Canet i Begur

Una revifalla provocada per la por del Covid-19

Drive in cine de Ganges, departament de l'Erau ©  Cinegarrigues
Drive in cine de Ganges, departament de l'Erau © Cinegarrigues

Aqueix estiu, les ciutats costaneres de Canet, el Barcarès i Begur reviscolaran la moda per a Drive-In, un cinema a l’aire lliure procedent dels anys 1950 americans.

Els nous comportaments prudents derivats de la crisi sanitària del Covid-19 indueixen el retorn dels Drive-in cines. Aqueixes pantalles a l’aire lliure regressen arran del tancament dels cines tradicionals des de mitjan març. Les projeccions a consumir en cotxe, o a la vostra pròpia cadira, tindran lloc a Canet i el Barcarès, amb 150 cotxes com a màxim. Aquesta “vella novetat” es deu a l’empresa Clap-Ciné i a l’associació Cinémaginaire. Aquesta fórmula proposada els mesos de juliol i agost convidarà a la pràctica dels EUA inaugurada a la dècada de 1950. El cinema Saint-Christophe de Bages, tancat a principis dels anys 90, i l’America, situat a Canet-vilatge, desaparegut a la dècada anterior, van ser-ne els antecessors.


S’escolta el so de les pel·lícules a la ràdio del cotxe

Al Baix Empordà, el municipi de Begur iestrenarà el seu Drive-in el 15 de juliol al turó de Can Pinc. Aquest pujol situat al costat del poble costaner també acollirà activitats musicals i esportives, per tal de crear una emulsió festiva. Aquesta iniciativa la proposa l’equip organitzador del Festival Cinema Brava, empès pel menester de desconfinament mesurat. Al Rosselló o l'Empordà, els espectadors escoltaran el so dels films en una freqüència especial que escolliran al cotxe. A cada lloc nhi haurà menjar a la carta. A Catalunya Sud, el primer Drive-in provocat per la Covid-19 es va inaugurar a finals de maig a Golmés, al Pla d'Urgell.