CULTURA

Visa pour l’Image Perpinyà imposa el francès o l’anglès

El “Visa d’Or France Info” rep el patrocini de l’audiovisual públic

Visa pour l’Image Perpinyà 2019 © Visa pour l'Image
Visa pour l’Image Perpinyà 2019 © Visa pour l'Image

El festival de fotoperiodisme de Perpinyà Visa pour l'Image, tot i ser internacional, no permet cap altre idioma que el francès o l'anglès per al premi Visa d'Or France Info.

El festival Visa pour l'Image Perpinyà, previst del 29 d'agost al 13 de setembre, recepciona fins al 25 de juliol el reportatges que seran guardonats en el seu cinquè Visa d'Or de la informació digital "FranceInfo". Aquest premi, la informació de llançament del qual es va anunciar el 26 de maig, obliga els seus participants a fer servir fora el francès o l’anglès. Aquesta orientació rep el suport dels patrocinadors del premi: France Télévisions, France Médias Monde (que inclou el canal de notícies France 24 i Radio France Internationale – RFI), Radio France i l’Institut Nacional de l’Audiovisual (INA) . Les institucions audiovisuals estatals assumeixen així una elecció política i lingüística, en contraposició amb la naturalesa international de la cita de fotoperiodisme, que va difondre el 2019 els treballs de periodistes nacionals de 52 països.


Llista de guanyadors del Visa l’Or France Info del 2016 ençà

Fins ara, el “Visa d'Or de la informació digital France Info” s’ha lliurat als fotògrafs següents.
2016: Magnus Wennman, fotògraf suec, amb "Fatima’s Drawings", produït per al diari suec Aftonbladet.
2017: Vlad Sokhin, fotògraf rus i portuguès, amb "Waters Waters: Kamchatka", publicat pel digital rus Takie Dela.
2018: Valentine Van Vyve i Olivier Papegnies (Bèlgica), amb "Koglweogo - Mirall de la fallida, d'Estat", publicat a la pàgina La Libre Belgique.
2019: Mathias Destal, Lorenzo Tugnoli, Michel Despratx, Aliaume Leroy, Tom Flanery i Geoffrey Livolsi, amb "Made in France", publicat a la pàgina Disclose.

La inscripció al Visa d’Or France Info es fa en aqueix lligam.

S.R.