MEDI AMBIENT

Denuncien una contaminació pública a Banyuls de la marenda

L’ajuntament organitza dipòsits salvatges de fangs extrets del port

Dipòsit de fangs del port de Banyuls a La Farga de la vila, maig del 2020 © FRENE 66
Dipòsit de fangs del port de Banyuls a La Farga de la vila, maig del 2020 © FRENE 66

La federació FRENE 66 apunta al dipòsit de fangs i terraplens extrets del port de Banyuls, terra endins i al riu La Batllàuria.

Un nou cas de menysteniment de la natura destaca a Catalunya del Nord a través d’una informació de la implacable FRENE 66 (Federació d’Espais Naturals i Medi Ambient). L’entranyable organització dirigida per Marc Maillet informa de la contaminació del riu Batllàuria de Banyuls de la marenda, a causa de l’acció municipal. De fet, fang i escombraries del port, en curs de dragatge, s’han llençat al riu, que porta a la platja de la vila de Maillol. FRENE 66 subratlla una "gran tradició de qualsevol cosa" segons la qual el consistori ha dipositat aqueixos residus a La Farga, a la part alta de la ruta des mas, aigües amunt de la costa.


"La natura serveix com a abocador de baix cost"

Banyuls "forma part d'una llarga tradició en aquest país on els rius, la mar o la natura serveixen com a abocadors de baix cost", protesta l'associació. Afegeix que “La creació i l’ampliació de ports esportius ja són un dany irreversible a la costa mediterrània” i que el dragatge de ports suposa la “gestió de fangs contaminats amb metalls pesants, derivats del petroli i altres plàstics ”.