POLÍTICA

Argelers: Antoine Parra pren possessió del càrrec en directe a YouTube

Una mandatura 2020-2026 orientada cap a les solidaritats

Antoine Parra a la casa de la vila d'Argelers, dissabte 23 de maig 2020 © Ajuntament d'Argelers
Antoine Parra a la casa de la vila d'Argelers, dissabte 23 de maig 2020 © Ajuntament d'Argelers

El batlle d’Argelers de la marenda, Antoine Parra, ha près possessió del càrrec a porta tancada i a YouTube, aquest dissabte 23 de maig, després de ser escollit pels electors fa més de dos mesos.

Entre els 183 candidats elegits a la primera volta de les eleccions municipals nord-catalanes, però privats de prendre possessió del càrrec a causa de la pandèmia Covid-19, el batlle d'Argelers de la Marenda torna a ocupar el seu escó des d’aqueix dissabte 23 de maig, de manera oficial. Com en altres llocs, l’acte electoral dels regidors, que portaven màscares protectores, s’ha desenvolupat a porta tancada i s’ha transmès a YouTube a mig matí. El primer magistrat, que duu barba des de la seva primera volta victoriosa, renova un mandat iniciat el 2016 quan el seu antecessor, Pierre Aylagas, li va passar les regnes de l’ajuntament després d’haver-s’hi compromès ja des de la seva pròpia elecció, el 2014. Aquest dissabte, ha obtingut 28 vots, contra 2 reservats al seu oponent Charles Campigna, d’obediència socialista, i 2 vots en blanc.


"El mandat serà difícil, perquè la societat funciona de través"

En un breu parlament, el nou electe, visiblement commogut, ha convidat l’oposició a fer-se “constructiva” i s’ha adreçat als electors d’Argelers que no l’han pas votat: “es tracta d’una nova pàgina d’Argelers que podem escriure junts". Ha declarat el seu rebuig a la "política politiciana", la seva "aritmètica" i els seus "càlculs electorals", abans d’anunciar que guarda un "lloc per a aquells que volen treballar". Amb accents cristians d'esquerres, el batlle ha envistat el futur: "el mandat serà difícil perquè la societat és complicada, funciona de través", abans d’esmentar "l'individualisme, la competència, la indiferència" entre els mals contemporanis que pretén afluixar el nou govern municipal. Entre els punts concrets d'aquesta cerimònia, Parra ha parlat de transports col·lectius públic gratuïts, especialment dirigits als veïns "en ruptura i aïllament", i el gran tema de la transició ecològica.