ECONOMIA

2a volta de les municipals: 43 municipis nord-catalans votaran el 28 de juny

Els batlles electes a la primera ronda prenen possessió del càrrec a partir d’aquest dissabte 23 de maig.

Casa de la Vila de Ceret, Vallespir, Catalunya del Nord © Communes.com
Casa de la Vila de Ceret, Vallespir, Catalunya del Nord © Communes.com

La segona volta de les eleccions municipals tindrà lloc el 28 de juny a 43 municipis nord-catalans on la primera volta no ha permès elegir un batlle.

La segona volta de les eleccions municipals als municipis on aquest termini és necessari tindrà lloc el 28 de juny, segons l’anunci que ha fet aquest divendres 20 de maig el primer ministre Edouard Philippe, que ha seguit les recomanacions del consell científic. A Catalunya del Nord, els batlles elegits a la primera ronda, el 15 de març, prenen possessió del càrrec a partir d’aquest dissabte 23 de maig, amb de vegades una difusió a Internet vinculada a l’obligació de porta tancada imposada per la pandèmia de Covid-19. La pàgina de campanya de Guy Llobet, alcalde escollit de Cotlliure, oferirà aquesta possibilitat, a les 18 hores, el període d’instal·lació és possible fins el dijous 28 de maig. En total, entre els 183 alcaldes elegits a la primera ronda, 62 ocuparan aquest càrrec per primera vegada.
Segons Edouard Philippe, aquesta segona ronda pot tornar a ser ajornada si es revifa l'epidèmia.


Es tornarà a votar des dels Banys d’Arles fins a Vilallonga de la Salanca

Una segona volta és necessària als 43 municipis següents: Els Banys d’Arles, Bages, Vallestàvia, Canavelles, Castell, Catllar, Caudiers de Conflent, Cervera, Ceret, Clairà, Clarà, Cornellà de la ribera, Elna, Enveig, Estoer, Finestret , Formiguera, Fossa, Jujols, La Cabanassa, El Voló, La Menera, Llauró, Mentet, Millars, Molig, Montalbà, Montner, Mosset, Palau del vidre, Perpinyà, Pià, Porta, Ribesaltes, Sant Llorenç de la Salanca, Sant Pere dels forcats, Talteüll, Toès entre valls, Tologes, Tresserra, Trevillac, Vernet i Vilallonga de la Salanca.