POLÍTICA

Perpinyà: el Partit d’Esquerra promou l’«ecosocialisme» contra la crisi sanitària

Posicionament del partit de Jean-Luc Mélenchon

Catherine David i Mickaël Idrac, co-secretaris departamentals del Partit d'Esquerra a Catalunya del Nord © PG 66
Catherine David i Mickaël Idrac, co-secretaris departamentals del Partit d'Esquerra a Catalunya del Nord © PG 66

El vincle entre la globalització i el Covid-19 inspira el Partit d'Esquerra de Catalunya del Nord, que denuncia una "dependència dels pobles".

El desconfinament consecutiu del pic de la crisi sanitària de la Covid-19 inspira una proposta al Partit d’Esquerres de Catalunya del Nord: "L’ecosocialisme, antídot a la crisi sanitària", destaca una nota del 16 de maig, transmesa per la formació de Jean-Luc Mélenchon. Catherine David i Mickaël Idrac, co-secretaris departamentals del partit, destaquen que la pandèmia té "causes sistèmiques (...) degudes en part a l'organització econòmica del món", ja que la globalització expandeix "gairebé instantàniament la crisi sanitària".


"Traslladar les indústries farmacèutiques fa impossible respondre a una crisi”

Aquesta "gran deslocalització del món augmenta la dependència dels pobles, mentre que els beneficis es concentren en una part cada vegada més petita d’oligarques", lamenten els signants, que aborden la qüestió de la sobirania industrial: "traslladar les indústries farmacèutiques i la producció de màscares arreu del món fa impossible respondre a una crisi global”. Aquesta solució, sense objectiu ni prisma territorial específic de Catalunya del Nord, és l’ecosocialisme, il·lustrat per una “planificació” i “l’ajuda internacional”, subratlla el PG 66, tot defugint cap nacionalisme francès: el seu plec d’idees pretén tenir un enfocament obert, “lluny d’un tancament en si mateix”.