POLÍTICA

Perpinyà: el batlle J.M. Pujol vol la segona volta de les municipals al juny

El govern es planteja organitzar les eleccions a la tardor

El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, maig 2020 © Ajuntament de Perpinyà
El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, maig 2020 © Ajuntament de Perpinyà

El batlle de Perpinyà J. P. Pujol i electes de França defensen una segona volta de les eleccions municipals al juny i no aquesta tardor.

L'ajornament de la segona volta de les eleccions municipals fa dubtar el govern, que decideix sobre aquesta qüestió. El termini cancel·lat pel coronavirus tindrà lloc el mes de juny, a la tardor, el 2021? Aquesta tria es podria votar al Parlament aquesta setmana. La primera solució, la del mes que ve, la defensen 36 batlles i altres càrrecs electes de França, entre ells el primer magistrat de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, en una tribuna publicada aquest diumenge 17 de maig al Journal du Dimanche. Al costat de Nicolas Florian, alcalde de Bordeus, François Cuillandre, alcalde de Brest, Christian Estrosi, alcalde de Niça, Anne Hidalgo, alcaldessa de París o Olivier Bianchi, alcalde de Clermont-Ferrand. J. M. Pujol s’oposa a l’ajornament complet de la votació a la tardor, una hipòtesi considerada a la part superior de l’estat. Vol una segona volta "ja al mes de juny".


Hipòtesi d'una revifalla de la Covid-19

Titular de 19% a la primera volta, el batlle de Perpinyà i els seus homòlegs emmarquen la seva petició en el context de la Covid-19: “Mentre el nostre país acaba de començar l’etapa crucial de la desescalada, milions de francesos esperen tenir un batlle, un equip municipal i comunitari que ocupi el càrrec, capaç de prendre decisions cabdals per a les nostres escoles, els nostres transports, el nostres llocs de treball”. En cas de produir-se una segona onada epidèmica a la tardor, es considerarien "molt més efectius si fossin definitivament instal·lats i estabilitzats". Els signataris finalment aborden la qüestió financera: "Com acceptarien els francesos unes noves despeses generades per les noves eleccions, quan aquest finançament seria molt més útil per complementar la prima dedicada al personal d’infermeria?”.