ECONOMIA

Es tancarà la fàbrica Nissan a Barcelona per anar-se a Renault França

La firma japonesa s’enfronta al fracàs de certs models

Fàbrica Nissan de Barcelona © ACN
Fàbrica Nissan de Barcelona © ACN

La planta de producció de Nissan a Barcelona tancarà les portes i es repartirà a diverses fàbriques de Renault a França.

La fàbrica Nissan de la zona franca de Barcelona, ​​en vaga indefinida des de principis de mes, haurà de tancar. Aquesta unitat de producció de la marca japonesa es repartirà aviat a diverses fàbriques Renault situades a França, segons una revelació feta el 14 de maig pel diari japonès Nikkei. L’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi pren una mesura important en el context del coronavirus, al qual se suma l’absència de nous models Nissan i el fracàs dels seus pick-up i vehicles comercials elèctrics. A partir d’aquest any, Nissan afluixarà les seves instal·lacions de producció a tot el món en un 20% i reduirà els seus costos fixos en 2.500 milions d’euros, segons la cadena Bloomberg.


55.000 vehicles Nissan produïts a Barcelona el 2019

A la capital catalana, on s’espera una decisió final a finals de mes, Nissan va produir 55.000 vehicles el 2019, el 10% de la seva producció a Europa. La firma també munta cotxes al Regne Unit, on produeix 500.000 unitats a l'any.