SOCIETAT

Violència contra la mainada: l’associació Les Papillons actua des de Bao

Campanya escolar en el marc del desconfinament

Cartell de la campanya de l'associació Les Papillons
Cartell de la campanya de l'associació Les Papillons

L’associació Les Papillons, ubicada a Bao, convida la mainada a denunciar possibles violències en el context del confinament vinculat a la Covid-19.

El deconfiniment vinculat a la Covid-19 és l’ocasió d’una campanya de cartells llançada a diverses ciutats de França per l’associació Les Papillons, amb seu a Bao. Aquesta entitat amb comprimís en la protecció infantil engega una operació estatal per escoltar els joves, que poden ser objectes de violència domèstica en el context del confinament. Aqueixes víctimes poden connectar-se discretament a una "bústia" disponible a la pàgina web de l'associació. Per animar-les a expressar-se, uns cartells amb un codi QR són visibles en determinades escoles primàries, determinats col·legis i autobusos escolars.


Associació creada per una víctima de violació en l'àmbit familiar

Els maltractaments físics i psicològics, l’assetjament escolar (bullying), el ciberassetjament i els abusos sexuals són al·ludits per l’associació catalana, que espera alliberar la paraula al més aviat possible en relació amb totes les formes de violència contra nins i nines. Les Papillons és una estructura especialment presents al Var, al Lot i Garona i a Savoia, fundada per Laurent Boyet. Aqueix ex-policia és autor del llibre “Tots els germans ho fan així”, en què explica com el seu propi germà el va violar durant 3 anys, a partir dels 6. Després d’alliberar la seva pròpia paraula 37 anys després, el 2017, aquest germanet vol transmetre força i coratge a les víctimes actuals.