ECONOMIA

Les vendes nord-catalanes de tabac fan un bot de 70% amb la Covid-19

El retorn de la frontera propicia una alça històrica

© Seita
© Seita

A nivell de tabac, el passat torna a Catalunya del Nord, on les vendes han fet un bot de 70% amb la frontera tancada, arran de la Covid-19.

Fruit del tancament de la frontera amb el territori espanyol, la venda de tabac a Catalunya del Nord ha fet un bot de 70% des de l'inici de la contenció vinculada a la Covid-19. Aquesta xifra avançada el 8 de maig per la SEITA (Servei d’Explotació Industrial de Tabac i llumins) i l’empresa de repartició Logista revela que el retorn de la frontera, al Portús, a la Guingueta d’Ix, Portbou o Morellàs les Illes i Prats de Molló, promocia hàbits de consum antics, de quilòmetre zero.


Un fenomen més important per al tabac de lligar

La venda de tabac ha saltat als Pirineus Orientals a causa de la impossibilitat de comprar al sud de Catalunya, sota l’administració espanyola. En total, a França, les vendes de tabac a l'abril corresponen a 1,9 milions de compradors més. Aquestes dades basades en la majoria dels minoristes van declarar subratllat el 19,5% de les vendes addicionals de cigarrets i el 43% per al tabac propi, en comparació amb el mes de març.