POLÍTICA

Manuel Valls és considerat indesitjable pel govern francès

L’exprimer ministre es troba políticament encallat a Barcelona

Manuel Valls, Barcelona, febrer de 2020 © ACN
Manuel Valls, Barcelona, febrer de 2020 © ACN

Amb ganes d’un nou començament, al costat d’Emmanuel Macron, l'exprimer ministre Manuel Valls continua encallat a Barcelona.

L’exprimer ministre Manuel Valls roman atrapat a Catalunya després del seu fracàs a les eleccions municipals de Barcelona, ​​on va competir el 26 de maig del 2019 com a candidat del partit dretà Ciutadans. El 28 de febrer de 2020 va esmentar un retorn a França en indicar "mai deixaré d'ésser útil als francesos", en una entrevista al Parisien. El binacional assegurava que "sempre ha tingut un vincle" amb Emmanuel Macron i que "de vegades conversa amb el president o els membres del govern" francès. El seu acostament delatava l’avorriment barceloní de l’electe autoritari, per al qual França és, al cap i a la fi, l’« única pàtria ».


Una personalitat ja classificada en el passat?

Confús pels seus aliats d’ahir i d'abans d’ahir, confús també per als observadors, Manuel Valls ha cobrat esperances de tornar a la política francesa arran de l’anunci d’un pla d’unió nacional previst per E. Macron per sortir de la Covid-19. Va avançar a l’emissora Europe 1, el 26 d'abril, que el president de la República pot "reinventar-se" amb ell, però el revés no existeix: al programa Quotidien del canal TMC, el 29 d'abril, el periodista Paul Larrouturou va relatar una indiscreció de la Presidència de la República, que no ha estat negada, al·ludint un come-back: "Valls? Fora de lloc! No podem construir la França del 2021 amb els fracassats del 2017”.