ECONOMIA

A Perpinyà, l’Umih reclama que s’obrin les platges del Rosselló

Els propietaris d’hotels temen el desastre turístic

Hervé Montoyo, president de la Unió d'Hostelers nord-catalans © UMIH 66
Hervé Montoyo, president de la Unió d'Hostelers nord-catalans © UMIH 66

Per salvar la temporada turística, el president de la Unió d’hotelers nord-catalans, Hervé Montoyo, exigeix un accés segur a les platges del Rosselló.

Amb l’aproximació d’una temporada turística d’estiu amb una facturació en baixada d’un 60 a un 70% segons Jean-Pierre Mas, president de Entreprises du Voyage (EDV), l’amo dels amos dels propietaris d’hotels de Catalunya del Nord expressa el seu temor: "Una temporada sense platja seria un desastre econòmic per a les nostres empreses i els nostres milers de llocs de treball en risc", ha declarat Hervé Montoyo, president de la Unió dels oficis i de les indústries de l’hosteleria de Catalunya del Nord (UMIH 66), en una nota de premsa d’aquest 23 d’abril.


Poder "accedir segur a les nostres boniques platges"

Montoyo espera una mobilització “a gran escala” de diputats, senadors, alcaldes, presidents d’Oficines de Turisme, però també de la presidenta del consell departamental dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, i de Carole Delga, presidenta de la regió “Occitanie”. Defensa "un suport massiu per accedir de manera segura a les nostres belles platges". "Un estiu a la mar és més agradable que un estiu amarg", afegeix l'interessat, revelat com a xef al restaurant “Le Chat qui rit” de Reiners, al Vallespir, titular de dues toques a la guia Gault et Millau.