POLÍTICA

El Covid-19 és l’oportunitat de Manuel Valls

Cap al regrés al França de l’ex-1er ministre

Manuel Valls © ACN
Manuel Valls © ACN

L'ex primer ministre francès Manuel Valls, en un "aparcament polític" al sud de Catalunya, podria ser cridat per Emmanuel Macron.

Després d’haver marxat a Catalunya del Sud per conquerir l’ajuntament de Barcelona, Manuel Valls podria convertir el seu fracàs en un simple parèntesi d’exili. Dijous 16 d’abril, a l’emissora RMC, a França, l’ex primer ministre francès va respondre a una pregunta sobre una possible reaparició seva a l’escena política francesa: "Sincerament crec que tot això és indecent. Estem en plena guerra contra el virus. la pandèmia és aquí, no n'hem sortit”. La pregunta de RMC feia seguit a un rumor que circular per la plaça de París.


Un canvi governamental macronià que inclouria Valls

El conseller municipal d’oposició a Barcelona no ha deixat mai de comunicar-se en francès i a França, malgrat la seva residència a Catalunya o a l’illa de Menorca. Manuel Valls, de 57 anys, amb anhels d’apuntar-se a la llista de persones properes d’Emmanuel Macron, podria aprofitar el projecte d’unió nacional previst pel president de la República amb l’objectiu d’arribar al desconfinament arran de la crisi de Coronavirus.