SOCIETAT, MEDI AMBIENT

A Barcelona, demanen que l’aire continuï pur després del confinament

Proposta per allargar els efectes positius del confinament

La plaça d'Espanya de Barcelona en temps de Covid-19 © Francisco Àvia - Hospital Clínic de Barcelona
La plaça d'Espanya de Barcelona en temps de Covid-19 © Francisco Àvia - Hospital Clínic de Barcelona

L’entitat “Eixample respira”, fundada a Barcelona, suggereix que la baixa circulació vinculada a Covid-19 sigui permanent després de la pandèmia.

En el marc de Covid-19, el benestar que suposa la caiguda del trànsit de vehicles i la paràlisi de l’activitat industrial a la regió de Barcelona inspiren noves solucions. La plataforma "Eixample Respira", amb seu al districte de l'Eixample, amunt de la plaça de Catalunya, a Barcelona, ​​exigeix ​​aquest dilluns 13 d'abril una "reducció dràstica" del trànsit d'automòbils després del període actual de confinament. L’entitat destaca una millora de la qualitat de l’aire, però també una reducció de la contaminació acústica. Reclama un alineament sever amb els criteris de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), de manera que la capital gaudeixi d’un ambient més suportable.


Seguint els exemples de Viena i Nova York

A Barcelona, ​​on el trànsit ha disminuït un 74% des de l'inici de la contenció arran del Covid-19, Eixample Respira es basa en els exemples de Viena, on 21 carrers estan reservats exclusivament per als vianants. Aquesta associació ecologista evoca també Nova York, on s’ha tancat el trànsit durant 11 dies en quatre grans artèries, mitjançant mesures radicals aplicades per a la qualitat de vida dels ciutadans, especialment la seva salut.