POLÍTICA

Segons Sí al País Català el Covid-19 desconstrueix el sistema jacobí

El Partit Sí al País Català lloa la iniciativa de la ciutadania sense l’Estat

© OPC
© OPC

El gran bricolatge i la solidaritat de proximitat són una prova que l’Estat no ho és tot, segons la força política Sí al País català.

El partit Sí al País Català (SPC), amb seu a Perpinyà, fa una lectura política dels efectes produïts pel Coronavirus. En una nota de premsa enviada aquest dilluns de Pasqua, la força política territorial afirma que la pandèmia "desperta la capacitat d'obrar" perquè "a Perpinyà, Prada, Banyuls (...) les forces vives i els cossos intermedis presten un servei directe a societat ”. Aquesta mobilització que consisteix en la producció de màscares protectores, alertes de confinament, solidaritat amb el personal sanitari i la gent gran o “incentius a consumir localment” significa que “l’Estat no ho pot fer tot, l’Estat no ho és tot”, segons el moviment decentralista.


Un Estat massa allunyat per actuar amb pertinència

SPC constata que és possible "organitzar col·lectivament la vida aquí, deixant la passivitat (...) en benefici de tots". Tot defensant un poder fort a Perpinyà i descartant l’independentisme, el partit creu que el govern, lluny de la realitat, en un país massa centralitzat, proporciona “respostes inadequades i massa tard”.