ECONOMIA, MÈDIES

BFMTV fa seu el canal Vià Occitanie País Català

La lògica del reagrupament actua encara en els món dels mitjans

© BFMTV
© BFMTV

Amb el vistiplau del CSA, el canal de notícies número 1 a França, BFMTV, es converteix en l’accionista majoritari del grup Vià, propietari del canal “local” Vià Occitanie Pays Catalan.

Tal com vam anunciar el novembre de 2019, el canal de notícies BFM TV s’acosta a la cadena de televisions Vià, present a la major part del territori francès. El 31 de març, el Consell Superior d'Audiovisuals (CSA) va aprovar aquest matrimoni, que s’ha fet oficial el 9 d'abril. Aquesta unió anuncia una nova xarxa de televisions “locals”, si bé centralitzades a través de la seva afiliació al grup Altice Europe. Aquesta gran empresa parisenca, cotitzada a la borsa, presidida per l’empresari Patrick Drahi, ha rebut llum verda de CSA per crear l’empresa “BFM-Vià Régions”, controlada per Vià Groupe al 49,9% i per Altice al 50,1%.


Des del 2017, televisió local en ”trompe-l'oeil”

El setembre de 2017, Vià Occitanie va succeir al canal TV Sud, llançat per l’empresa, Médias du Sud, basada al Llenguadoc. Des de llavors, la seva sucursal de Perpinyà ha emès principalment contingut del Llenguadoc, estampat amb un logotip "Via Occitanie Pays Catalan" incrustat a la part superior dreta de les pantalles. Aquesta emissió, al canal 31 del TNT, es realitza des del pic de Neulós, situat al massís de l’Albera.
Vià Occitanie País Català inclourà dues hores de programes d'informació local inèdits, contra una hora actualment, amb la subtilesa de l’amalgama administrativa entre "local" i "regional".