POLÍTICA

El batlle de Cotlliure rebutja l’accés al seu successor a la cèl·lula de crisi Covid-19

Guy Llobet vol ser integrat al dispositiu de crisi municipal

Guy Llobet, nou batlle electe de Cotlliure © Comunicació Guy llobet
Guy Llobet, nou batlle electe de Cotlliure © Comunicació Guy llobet

L’aturada del procés electoral just després de la primera volta de les eleccions municipals perllonga el mandat dels batlles derrotats. A Cotlliure, Jacques Manya rebutja que el guanyador Guy Llobet accedeixi al dispositiu anticoronavirus.

A Cotlliure, el candidat sense etiqueta Jacques Manya va guanyar les eleccions municipals a la primera volta amb el 65,42% dels vots, el 15 de març, però no ha estat investit a causa de la crisi de Coronavirus. Aquesta latència justifica un comunicat de premsa acompanyat d’una carta oberta a l’actual alcalde, Jacques Manya, enviada aquest diumenge 29 de març. Si molts batlles sortints han associat els seus successors elegits a les cèl·lules municipals de crisi contra el Covid-19, alguns recalcitrants "posposen, endarrereixen les seves decisions o es neguen a fer-ho", declara Llobet, adreçant-se a Manyà, de centre dreta, que se n’anirà el 15 de maig, data probable de la instal·lació del nou consistori.


Un desig de cohabitació en el marc de la crisi sanitària

En va, Llobet va formular el 25 de març al municipi una "proposta d'ajuda, assistència i prestació" del seu equip. Per desenvolupar aquesta “solidaritat comunitària”, un exemple de convivència local, i organitzar la continuació, demana al futur exbatlle poder contactar amb el director general de Serveis. Aquesta situació inèdita, paradoxal i ubuesca, hauria de trobar el seu resultat en els propers dies.