SOCIETAT

Perpinyà: el bisbe Turini celebra la missa a YouTube

430 fidels segueixen l’ofici en directe de la capella de Joan Pau II

Mossèn Turini, bisbe de Perpinyà-Elna © Bisbat de Perpinyà-Elna
Mossèn Turini, bisbe de Perpinyà-Elna © Bisbat de Perpinyà-Elna

Enfront del coronavirus, l’Església s’organitza a Perpinyà a través de YouTube i Facebook, emetent una oficina en directe.

La missa de la diòcesi de Perpinyà-Elna, aquest diumenge 22 de març a partir de les 10 h, s’ha adaptat al confinament necessari per contenir el coronavirus. Les autoritats eclesiàstiques del país han creat un dispositiu de transmissió en directe des de la capella Joan Pau II del parc Ducup de Perpinyà. El canal de YouTube de la diòcesi i un Facebook live, a la famosa xarxa social, ha servit de relleus de la cerimònia. En total, 430 fidels han seguit a distància aqueix esdeveniment.


Questa a través de Paypal i amb targeta bancària

Aquest quart diumenge de quaresma ha estat oportunitat per al bisbe mossèn Norbert Turini d’avançar el nou concepte d’«ofici domèstic», després d’haver expressat un homenatge a les víctimes de Covid-19, a les persones més fràgils i al personal sanitari. El sacerdot també ha recomanat que els presents, físicament o a casa, respectin els gestos de barrera, cosa que permet no transmetre el virus. Entre les altres celebracions que s’oferirà pel mateix mitjà hi ha la missa crismal que es desenvoluparà el 6 d’abril a la catedral de Sant Joan Baptista de Perpinyà. L’ús de les tecnologies digitals inclou també una llibreta de pregàries i una questa en línia, amb targeta de crèdit i sistema Paypal.