SOCIETAT

Barcelona posa 75% dels seus carrers en zona 30

El cap de setmana, diversos carrers del cor de la ciutat passen a ser vianants

Zona 30, Barcelona, març de 2020 © ACN
Zona 30, Barcelona, març de 2020 © ACN

Per reduir la fressa, reduir la contaminació i millorar la qualitat de vida, Barcelona insisteix en les zones 30 i l’espai reservat als vianants els caps de setmana.

L’Ajuntament de Barcelona va ampliant el seu sistema de “Zones 30” a tots els seus carrers laterals des de l’1 de març. Aquesta mesura afecta especialment el barri de l’Eixample, en particular els carrers de Casp, Rocafort, Girona, Calàbria, Bruc, Àvila i Pamplona. La Gran Via de les corts catalanes, l’avinguda Diagonal i la Travessera de les Corts, amb trànsit intens, no es veuen afectades. Aquest avenç, que s’ha d’acabar íntegrament el 2021, ha de reduir els accidents i oferir més calma als vianants i als veïns. L’Ajuntament calcula que reduir la velocitat a 30 km/h redueix el risc de mort al 5% en cas d’accident, contra el 50% a 50 km/h.


Talls de trànsit i espai per als vianants els caps de setmana

Barcelona també vol apaivagar l’ambient de la via pública els caps de setmana. El pla “Obrim carrers”, llançat per l’alcaldessa Ada Colau afavoreix els vianants els dissabtes a la tarda i els diumenges al matí. Es prohibeix el trànsit als carrers Aragó i Gran de Gràcia, com també a la Via Laietana, avinguda que connecta el port amb el cor de la ciutat, normalment plena de cotxes.