POLÍTICA

Perpinyà: els comunistes s’oposen als aerogeneradors volguts pel prefecte

El grup PCF del Consell departamental denuncia una actitud “despectiva”

PC éoliennes
PC éoliennes

Els electes comunistes del Consell departamental de Catalunya del Nord denuncien un "49.3 prefectural" arran de la decisió d'autoritzar 6 aerogeneradors al sector de l'Aspre.

El prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Chopin, va autoritzar el projecte eòlic previst al terme municipalm de Paçà, el 28 de febrer. Un decret aprova la instal·lació de sis aerogeneradors de 132 a 152 metres d'altura en aquest sector de l'Aspre. Aquesta opció és un "49.3 prefectural", segons el grup comunista del Consell Departamental. Aquests càrrecs electes recorden que no s’ha tingut en compte l'opinió dels habitants i que les conclusions del comissari investigador van ser "molt desfavorables", mentre que els municipis de la zona s’han “majoritàriament oposat i es va aprovar per unanimitat una moció el desembre del 2017 a l'assemblea departamental per demanar una moratòria en projectes eòlics".


Suport a futures accions judicials

El grup comunista no veu el posicionament jacobí del representant estatal, però creu que es comporta "de manera despectiva". El principal argument presentat contra els aerogeneradors proposats és la preservació de la postal turística. Aquest grup, del qual és membre la consellera departamental Edith Pugnet, elegida al cantó afectat, assegura que donarà suport a accions "fins i tot davant els tribunals", que impediran que el projecte prosperi.