MEDI AMBIENT

S’oposen a la pedrera més gran de Catalunya del Nord, autoritzada pel prefecte

Oposició mediambiental a la mega-pedrera de Salses

S’oposen la pedrera més gran de Catalunya del Nord autoritzada pel prefecte
S’oposen la pedrera més gran de Catalunya del Nord autoritzada pel prefecte

L'Estat ha validat l'augment de superfície de la pedrera de Salses, al nord del Rosselló, operada per l'empresa "Sablière de la Salanque". Diversos òrgans de defensa mediambiental han alertat del risc de patir danys.

La pedrera mineral més gran de Catalunya del Nord podria néixer a Salses, arran de l’autorització prefectural relativa a l'extensió a la "Sablière de la Salanque". Aqueix espai podria representar una zona gegantina de 30 hectàrees addicionals, a la part marítima del massís de la Corbera. Enfront de l’amenaça mediambiental, la Federació d’Espais Naturals i Medi Ambient - Catalunya del Nord (FRENE 66), l’associació Viure Millor a Salses i els viticultors locals han presentat denúncies contra el prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Chopin.


El magistrat del tribunal s’oposarà al prefecte de Perpinyà

En un comunicat de premsa, dissabte 7 de març, FRENE 66 informa d'una audiència prevista sobre aquest tema de litigi al jutjat administratiu de Montpeller, aquest dimarts 10 de març a les 10:30 hores. La federació ha presentat una moció contra el prefecte, per por a "pols, destrucció del medi ambient i del camp, trànsit de vehicles de mercaderies pesades en carreteres estretes i perilloses (...) destrucció d'espècies i hàbitats protegits amb el pretext d’un imperatiu motiu d’important interès públic”. El ponent públic, és a dir el magistrat del tribunal, demanarà aquest dimarts la cancel·lació de les autoritzacions prefecturals per motius d’absència de motiu imperatiu d’interès públic major. D’aquesta manera, Philippe Chopin i els seus serveis podrien ser desestimats.