POLÍTICA

Municipals de Perpinyà: Aliot guanya 9% en un any

Ascens en les enquestes per al candidat preferit dels mitjans parisencs

Louis Aliot, candidat a les eleccions municipals de Perpinyà © Comunicació « Perpignan en grand »
Louis Aliot, candidat a les eleccions municipals de Perpinyà © Comunicació « Perpignan en grand »

Aliot al número 1, Pujol al número 2, Grau al número 3, empatant amb Langevine: un nou sondeig sobre les eleccions municipals de Perpinyà confirma l’èxit de l’extrema dreta a la primera ronda.

Una nova enquesta sobre les eleccions municipals de Perpinyà posiciona l’extrema dreta, dirigida per Louis Aliot, sense etiqueta, al capdabvant de les intencions de vot. El líder del Reagrupament nacional de Marine Le Pen hauria de lidebar de bon tros la primera volta, al 35%. El seguiria el batlle sortint, Jean-Marc Pujol, al 19%, seguit pel centrista Romain Grau, al 15%. Aquest mateix percentatge és previst per a Agnès Langevine, membre d'Europa Ecologia Els Verds recolzada pel Partit Socialista. Les des d’ara “petites candidatures” serien L’Alternative, liderada per Caroline Forgues, al 8%, Clotilde Ripoull al 7%, Olivier Amiel a només 1%. Alexandre Bolo et Pascale Advenard tancarien la fila amb un 0,5% cadascú. Aquesta enquesta, realitzada per l’institut BVA per a l’empresa Orange i la ràdio Europe 1, es basa en entrevistes a 1.005 persones fetes entre el 21 al 29 de febrer.


Louis Aliot en ascens permanent?

L'estudi anterior sobre les muinicipals de Perpinyà, publicat el 7 de febrer, estimava Louis Aliot en un 30%. El 8 de gener s’estimava el 26%. La primera enquesta d’opinió sobre aquestes eleccions, l’abril del 2019, va valorar la puntuació de l’excap de gabinet de Jean-Marie Le Pen en una forquilla entre el 27 i el 29%. Segons aqueixes estimacions, el candidat que ha rebut una promoció inigualable pels mitjans estatals ha crescut del 8 al 9% en un període d’11 mesos.