POLÍTICA

El sindicat SUD denuncia proselitisme partidista a l’Ajuntament de Perpinyà

Tanmateix, els funcionaris municipals han de mantenir-se neutrals

El sindicat SUD denuncia proselitisme partidista a l’Ajuntament de Perpinyà
El sindicat SUD denuncia proselitisme partidista a l’Ajuntament de Perpinyà

Després d’observar posicions polítiques expressades obertament per agents de l’ajuntament de Perpinyà, el sindicat SUDCT66 recorda els fonaments bàsics del dret de reserva.

El sindicat SUD Solidaris Col·lectivitats territorials de Catalunya del Nord (SUDCT66) es qüestiona sobre les eleccions municipals de Perpinyà. En la comunicació enviada als seus afiliats aqueix dimecres 4 de març, es preocupa de "l'ús adequat de les xarxes socials per als funcionaris públics durant un període electoral". En concret, s’identifiquen irregularitats a l’ajuntament, si bé el director general de Serveis va recordar la normativa, en una nota interna del 3 d’octubre de 2019. El seu missatge recordava que l’obligació de reserva “s’imposa als agents, fins i tot fora del seu servei, expressar-se amb una certa restricció ”.


Al·lusió directa al candidat Jean-Marc Pujol

Mentre que la campanya oficial per a les eleccions municipals va començar dilluns 2 de març, "alguns dels nostres col·legues publiquen a les xarxes socials amb fotos de perfil i / o prenen una posició deliberada", declara el sindicat. Funcionaris públics o contractistes, els agents municipals han de romandre en la la neutralitat, però aquesta restricció ètica és ostensiblement negada, especialment a través de la xarxa Facebook.