ECONOMIA

Per fi, l’autopista A9 entre Perpinyà i el Portús té tres carrils

S’han acabat les obres entre El Voló i el Portús amb algunes proeses tècniques

L'autoppista A9 « La Catalana » al Rosselló © Vinci Autoroutes
L'autoppista A9 « La Catalana » al Rosselló © Vinci Autoroutes

Després de les obres d’ampliació de Perpinyà Nord a Perpinyà Sud, després de Perpinyà Sud al Voló, s’acaba de posar en servei els 8 km de l’autopista fins al Portús. En total, 40 km amb 3 carrils permeten travessar el Rosselló després de 9 anys de treball.

El tercer carril de l’autopista entre els peatges del Voló i del Portús, en una distància de 8 km, es va posar en servei dilluns 24 de febrer. Després de més de tres anys d’ampliació, aquest tram permet circular per 3 carrils en cada sentit de la marxa. Entre els reptes que han marcat aquesta gran realització consta l’ampliació dels davantals en quatre viaductes, incloent-hi els de Calcina, la vall de Roma i la Poxa, amb alçàries fins a 70 m. Aqueixos projectes vertiginosos han mobilitzat l'expertesa de Vinci, el gestor de l'autopista A9.


3,75 millions de camions cada any

Després de l’obertura, el 1976, de la secció de l’autopista “La Catalana”, que creua Rosselló, les obres que s‘han desenvolupat al llarg del període 2011-2020 són les important realitzat en aquest eix. A nivell global, han seguit una decisió ministerial del 2007, abans de ser encetades el maig del 2011. La primera entrega es va produit l’estiu del 2013 a alçada de Perpinyà, amb un tram de 17 km. La secció Perpinyà-Sud-El Voló, de 15 km, es va acabar el 2016. El mateix any es va iniciar la darrera fase, ara ja acabada.
Actualment, l’autopista A9 a Catalunya del Nord veu passar 15 milions d’usuaris cada any, el 25% dels quals són tràilers que duen mercaderies, o sigui 3,75 milions de camions. Diàriament, la mitjana representa 30.000 vehicles, però fins a 50.000 a la temporada d’estiu.