SOCIETAT

A Perpinyà, s’engarrapen al cul dels autobusos per viatjar gratis

Un procés que posa en perill els homes joves que el fan servir

Imatge Twitter
Imatge Twitter

Sota el seu propi risc, uns joves intrèpids s’engarrapen al darrere dels autobusos de la xarxa Sankéo de Perpinyà per tal de viatjar sense pagar el bitllet.

A Perpinyà s’identifica un mètode de transport de cost zero, sovint observat als països del Magreb i a l’Àfrica sub-sahariana. Segons aquesta pràctica, les persones, generalment masculines i d’edat moderada, s’agafen a la part posterior de certs autobusos per desplaçar-se. Per als joves afectats, sovint estudiants de liceu, el perill inherent és molt important en cas de desenganxar-se dels busos i caure a la calçada.


En l'angle mort des del punt de vista dels conductors

Aqueixos passatgers clandestins col·loquen els peus damunt de l’espai que inclou la matrícula dels autobusos i s’aguanten a les vores del suport publicitari. Tot plegat en l’angle mort des del punt de vista dels conductors. Operen sobre els vehicles de la xarxa Sankéo, que cobreix especialment tota la capital del Rosselló. Llur mode de funcionament, registrat per primera vegada l'estiu de 2019 a Perpinyà, també s’ha observat a Dijon i Troyes, entre moltes ciutats.