SOCIETAT

Romain Grau obté 1,2 milions d’euros contra l’abandonament escolar a Perpinyà

El segell “Ciutat Educativa” s’aplicarà fins al 2023

Romain Grau © CConsult
Romain Grau © CConsult

El diputat Romain Grau, candidat a les eleccions municipals, acaba d’assolir el segell “Ciutat Educativa” per a Perpinyà. Aquest dispositiu d’èxit escolar va acompanyat d’un pressupost d’1,2 milions d’euros, esglaonat en el període 2020-2023.

La vila de de Perpinyà forma part dels 80 territoris seleccionats per l'estat per acollir una Ciutat educativa. Aqueix avenç ha estat confirmat dijous 20 de febrer pel ministre de Cohesió Territorial, Julien Denormandie, al diputat Romain Grau. El candidat a les eleccions municipals va actuar el maig passat per defensar l’assoliment d’aquest dispositiu. El segell Cité Educative, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros per a la capital del Rosselló, es reparteix en tres anys. Ofereix suport educatiu per a persones de 3 a 25 anys, a l'escola o fora.


Actuació concreta en el període 2020-2023

"L'escola ha de ser més que mai el gresol de la nostra República, per aprendre a conviure i emancipar-se individualment", ha declarat Grau arran d'aquesta atribució. Ha afegit "durant trenta anys, les desigualtats del destí han augmentat a França i especialment a la nostra ciutat de Perpinyà". Amb un programa d’actuació repartit en el període 2020-2023, la ciutat educativa de Perpinyà haurà de millorar el benestar dels estudiants i del professorat, reforçar el seguiment individual i lluitar contra l’abandonament escolar.