ECONOMIA

L’elegància dels cosmètics a base de plàncton del Conflent

La gamma “Soin’O” d’Authentica Beauté es beneficia de 60 kg de plàncton collits a l’any

L’elegància dels cosmètics a base de plàncton del Conflent
L’elegància dels cosmètics a base de plàncton del Conflent

L’empresa Authentica Beauté, amb seu als banys de Sant Tomàs, al Conflent, fabrica productes de bellesa a partir del plàncton termal recollit a la mateixa zona.

El plàncton alimenta moltes espècies marines, però també es troba en aigua dolça, amb utilitat estètica. El plàncton termal de les fonts de Sant Tomàs, a la comarca del Conflent, és utilitzat des del 2002 per l'empresa Authentica Beauté, que fa servir aigua present a una altitud de 1156 m després d'un viatge hidrogeològic de més de 12.000 anys. Aquest recurs molt pur, extret del sòl a 58 º, propicia el desenvolupament de microorganismes anomenats plàncton termal. Com que l’aigua és altament rica en sofre, oligoelements i sals minerals, però també tocada per la llum solar, els seus plànctons tèrmics són d’alta qualitat. Els principis actius d’aquest producte proporcionen a la pell efectes de regeneració, protecció i suavització.


60 kg de plàncton collits a l'any

La dotzenes de productes cosmètics, en particular la gamma “Soin’O”, i l’altra dotzena de sabons d’Authentica Beauté, han necessitat una investigació afinades, en col·laboració amb el laboratori de biologia de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) i l’observatori oceanològic de Banyuls de la marenda. En total, es cullen deu quilos de plàncton cada dos mesos a les conques situades sota els mateixos banys de Sant Tomàs, és a dir, 60 quilos per any. Aquest preciós ingredient, afegit a l'aigua termal, constitueix els productes que es creen a Villemur-sur-Tarn, al departament de l'Alta Garona. La nomenclatura oficial classifica aquesta especialitat elegant entre els “perfums i productes de bellesa”.