POLÍTICA

L’Estat aprova la megaconcentració de Puigdemont a Perpinyà

Un esdeveniment històric que s’iniciarà a les 12 del migdia

© Assemblea Nacional Catalana
© Assemblea Nacional Catalana

L’enorme míting independentista previst pel 29 de febrer al recinte firal de Perpinyà tindrà ben bé lloc. Aquesta concentració inèdita, autoritzada per la prefectura dels Pirineus Orientals, començarà a les 12 del migdia.

Després de l’Ajuntament, la prefectura nord-catalana, a Perpinyà, ha autoritzat aquest dimarts 18 de febrer el míting independentista gegantí previst el 29 de febrer pel Consell per a la República Catalana. Aqueix acte convocat pel president català a l’exili, Carles Puigdemont, actual eurodiputat, tindrà lloc a l’ampli aparcament del parc de les exposicions, a la riba del riu Tet. Els organitzadors preveuen una gentada de 100.000 persones per a aqueix esdeveniment històric, que també comptarà amb l'expresident Artur Mas i els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí. El bon desenvolupament d’aquesta reunió depèn de diverses contingències en matèria de seguretat, restauració o aparcament, aspectes estudiats entre l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), coordinadora de l’esdeveniment al costat del Consell esmentat, i els serveis estatals.


La més gran concentració a Perpinyà des del 1907

Entre les dates importants de la història de les manifestacions a Perpinyà, la mobilització de la vinya del 1907 fou il·lustrada per un rècord a batre. Aquesta revolta pagesa, que va començar el febrer a Baixàs contra la fiscalitat del vi i les vendes fluixes, va generar la presència de 170.000 a 200.000 persones , segons les estimacions, el 16 de maig pels carrers de la capital del Rosselló. A la reunió de Puigdemont es preveu reunir al voltant de 100.000 persones, amb l'objectiu de captar l'opinió internacional i espanyola.