POLÍTICA

Municipals de Perpinyà: la França Insubmisa denuncia “salvatjades” en el bàndol de Langevine

La França Insubmisa acusa el seu dissident P. Assens d’escampar un rumor fals

Cap a les eleccions municipals del març, els campaments d’extrema esquerra i d’esquerra socialista no estaven d’acord a Perpinyà. La France Insoumise denuncia el seu dissident Philippe Assens, que es va incorporar a la candidatura de l’ecologista Agnès Langevine.

En la barreja de colors i trajectòries polítiques que il·lustren les eleccions municipals de Perpinyà, l’esquerra no és pas unida. En el camà) de la França Insubmisa (LFI) no s’aprecia la dissidència de Philippe Assens, exclòs d’aquest partit que va representar a les eleccions legislatives de 2017. Aqueix enginyer agrícola de 47 anys d’edat, número 4 de la llista de la vicepresidenta de la regió Occitanie, Agnès Langevine, és acusat de mentir per part de Francis Daspe, animador d’un "grup d'acció" de LFI, segons destaca un comunicat del 12 de febrer. Daspe, especialista en matèria educativa al costat de Jean-Luc Mélenchon, entén que P. Assens és l’autor d’un rumor de visita del diputat mediàtic François Ruffin, membre de la LFI, en suport a Langevine . No obstant això, LFI "dóna suport totalment i exclusivament a la llista de ciutadans L’Alternativa", que competeix amb l'esquerra institucional.
Atès que Assens ha publicat per Facebook una fotografia on se’l veu al costat de F. Ruffin, al barri de Sant Jaume, Daspe evoca una "salvatjada", perquè la fotografia es va fer fa un any. Considera que s’està utilitzant la recent agitació comunitària al barri com a rerefons d’aquesta redifusió estratègica, com si François Ruffin hagués “vingut a Perpinyà arran d’aqueixos fets, en darrers últims dies”.