CULTURA

La Bisbal vol convertir-se en la capital de la ceràmica al sud d’Europa

La cita “Terracota Biennal”, prevista al mes d’octubre, ha de prestigiar la vila del Baix Empordà

Ceràmiques de la Bisbal d'Empordà / RIG
Ceràmiques de la Bisbal d'Empordà / RIG

La primera edició de la Biennal Internacional de Ceràmica La Bisbal, a partir del 16 d’octubre, comptarà amb un sistema d’impressió 3D.

L’ajuntament de La Bisbal d’Empordà ha presentat aquest dijous 6 de febrer la cita “Terracota Biennal”, un esdeveniment que donarà un impuls a la ceràmica, que forma part dels motors econòmics de la ciutat. Aqueix esdeveniment espera rebre 40 artesans d’arreu del món per situar la Bisbal com a referent de la ceràmica al sud d’Europa. Aquest fòrum vol ser un gran espai professional amb exposicions que durin més enllà de la primera edició de la biennal, que es desenvoluparà els dies 16, 17 i 18 d’octubre d’aquest 2020.


Ceràmica generada per impressores de 3D

La temàtica sobre la que tractarà aquesta primera edició és la impressió en 3D de peces de ceràmica, tot i que també es vol donar valor a l’artesania tradicional. La cita s’organitzarà al voltant del Museu Terracota, especialment dedicat a la ceràmica. “Terracota Biennal” s’adreçarà al gran públic i als professionals, per coordenar projectes de negoci internacional. Aquest projecte és finançat al 65% pel fons europeu FEDER.