SOCIETAT

Recollida de firmes per pressionar l’Estat sobre la RN 116

Escampen el logotip “RN116.FR” per denunciar uns desgalls extraordinaris

La carretera estatal 116 al seu pas pel terme de Sautó i Fetges © Prefectura dels Pirineus Orientals
La carretera estatal 116 al seu pas pel terme de Sautó i Fetges © Prefectura dels Pirineus Orientals

Després del deteriorament sense precedents de la ruta nacional 116, que gfa l’enllaç entre Rosselló i Cerdanya, el  "Col·lectiu Carretera estatal Prada a Montlluís" vol recollit firmes de la ciutadania, sota la marca "RN116.FR".

Els desgalls excepcionals que pateix la carretera estatal 116 a la costa del Pallat, al terme municipal de Sautó i Fetges, a l’Alt Conflent, són l’afer del mes a Catalunya del Nord. Aqueix esdeveniment d’una altra època justifica una manifestació, aquest dijous 6 de febrer, ben a prop, a Montlluís. Entre les altres iniciatives ciutadanes destaca una recollida de firmes és impulsada pel "Col·lectiu Carretera estatal Prada a Montlluís". Aquesta estructura vol enviar un missatge al president de la República, Emmanuel Macron. Després de l’aparició d’esquerdes, una subsidència important i després un extraordinari moviment de terra, la situació de bloqueig de la carretera convidar la població a firmar la petició en un registre obre a Change.org, la plataforma de referència en aqueix àmbit. Els promotors de la petició han escampat el logotip distintiu "RN116.FR", cada vegada més compartit a les xarxes socials.


Per resoldre la situació, el Centre d’Estudis i Experiència sobre Riscos, Medi Ambient, Mobilitat i Planificació (CEREMA) ha d’identificar aqueixos “nous trastorns”, afirma el col·lectiu.