POLÍTICA

Municipals de Perpinyà: Romain Grau adopta accents de reconquesta

1.700 persones acudeixen a la primera reunió de campanya municipal del candidat centrista

Romain Grau, Perpinyà, divendres 31 de gener 2020 © a Clau
Romain Grau, Perpinyà, divendres 31 de gener 2020 © a Clau

Envoltat per electes municipals i agents econòmics del territori, un Romain Grau contundent ha presentat part del seu programa al satèl·lit del Palau de les expositions de Perpinyà, divendres 31 de gener

Una multitud de 1.700 persones es van acostar al satèl·lit del Palau de les Expositions de Perpinyà, divendres 31 de gener, amb motiu de la primera reunió de campanya de Romain Grau, candidat centrista a les eleccions municipals. Un públic variat, format per ciutadans anònimes i personalitats, va manifestar la seva afecció als valors del pretendent. Van destacar la presència de l’exbatlle, Jean-Paul Alduy, afiliat a la Unió de Demòcrates i Independents (UDI), l’exdiputat socialista Jacques Cresta i una forta representació de diputats i regidors municipals actuals i passats, entre els quals Noëll-Marchesan, Clotilde Font, Michel Pinell, Josianne Cabanas, Jean-Michel Henric, Brice Lafontaine i Mourad Oubaya. Van ser presents també els actors econòmics Hélène Colls i Laurent Sobraquès, així com la directora del museu de Rigau fins al 2019, Claire Muchir.


Celebra els 1000 anys de Perpinyà el 2025

En la seva intervenció, Romain Grau va donar a conèixer alguns aspectes del seu programa, com ara la requalificació de la caserna Joffre, que donarà lloc a un espai d’arbreda, amb allotjament de qualitat i una espai per aparcar. Aquest gran projecte, concebut "amb motiu dels 1000 anys de Perpinyà, el 2025", tindria la virtut de connectar els districtes, en un esperit de continuïtat i reconquesta. Seria un "impuls històric", va declarar el diputat, que va promoure també una policia municipal 24 hores al dia i una cultura del transport públic "per arribar als 30 milions de viatgers a l'any, enfront dels 10.000 que hi ha actualment, i acabar amb els embussos".
El candidat que vol esbatanar "les portes i les finestres de l'ajuntament" va advocar per baixar els impostos i reactivar l'economia centrant-se especialment en la logística, les energies renovables, el turisme i els productes agroalimentaris. Va adoptar un to conquistador en esmentar l’oponent d’extrema dreta Louis Aliot, del qual va mofar el seu nomadisme electoral, ja que ha passat per Tolosa, Montpeller i dues circumpscripcions nord-catalanes. Grau va esmentar una candidatura sense "interès sincer", dient "Per servir una ciutat, cal viure-hi, cal estimar-la", tot generant una ronda d'aplaudiments.