POLÍTICA

Municipals de Perpinyà: ironitzen sobre la “festa de comiat” de Pujol

L’anonimat a Internet deixa entendre una campanya amb “cops” de comunicació

Jean-Marc Pujol, batlle sortint de Perpinyà © CJMP
Jean-Marc Pujol, batlle sortint de Perpinyà © CJMP

Les campanyes per a les eleccions municipals estan agafant un nou ritme i suggereixen cops retorçuts. A Perpinyà, una falsa iniciativa anuncia una festa de derrota del batlle des de fa 11 anys, Jean-Marc Pujol.

Gràcies a l’anonimat digital, dimecres 29 de gener va aparèixer a Internet una extravagant iniciativa política. Els seus instigadors ofereixen el "toc de comiat de Jean-Marc Pujol", alcalde de Perpinyà. Aqueix esdeveniment tindria lloc el vespre de la primera volta de les eleccions municipals, el 15 de març. Aquesta broma, feta possible per la gratuïtat d’Internet, convida la ciutadania a aplegar en aqueix fals esdeveniment a la plaça de la República, des de les "20:01 fins les 23:01"


L'agenda política s'accelera aquest cap de setmana

Pujol, batlle des de fa 11 anys, és la diana de còmics emmascarats en l’inici d’una campanya municipal que promet ser puntuada per cops de comunicació, intoxicacions variades i veritats ocultes. En les informacions més properes, l'alcalde sortint inaugura la seva permanència electoral aquest dissabte 1 de febrer al carrer del 4 de setembre. Aquest divendres 31 de gener, el candidat de Reagrupament nacional, Louis Aliot, convida l’exrepublicà Thierry Mariani a la seva permanència del 5, carrer Mailly. Al recinte firal, el centrista Romain Grau convida el poble de Perpinyà a compartir un bufet català per al qual 1.300 persones han reservat espai.