SOCIETAT

Un home xinès encarrega 50.000 mascaretes contra el coronavirus des de Lleida

Les vendes s’han multiplicar per tres a Catalunya del sud

© AP
© AP

Psicosi, prudència o anticipació realista? La venda de màscares anti-coronavirus s’ha triplicat a Catalunya del Sud. El majorista Fedefarma informa de l'augment de 20 vegades del volum de comandes fetes per les farmàcies.

Un home xinès ha encarregat 30 de gener 50.000 mascareres protectores contra el coronavirus a una farmàcia de Lleida, aquest dijous 30 de gener. El nacional asiàtic ha explicat a la direcció que vol enviar aquest material de protecció al seu país per fer front a la malaltia sorgida a la ciutat de Wuhan. A nivell general, la compra de mascaretes s’ha triplicat en les dues darreres setmanes a les farmàcies de Catalunya del Sud, sense cap motiu raonable. A la majoria de farmàcies, les existències ja s'han esgotat en aquesta sobtada demanda.


Es renovaran existències la setmana entrant

A Lleida, la farmàcia Voltas, sol·licitada per la persona esmentada, treballa amb la cooperativa Fedefarma, que informa d’un volum de comandes multiplicat per 20 durant una setmana a la Catalunya del Sud i al País Valencià. Per la seva banda, el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya confirma una escassetat d’efectius, actualment generalitzada per Chjez Fedefarma i els seus competidors Alliance i Cofarme. Està previst que arribin màscares massives aquest dilluns 3 de febrer.

En directe, construcció de l’hopital anticoronaviruis de Wuhan, Xina