ESPORT

La USAP pot assolir la pujada al Top 14

Les sang et or, líders de la Pro D2, han guanyat 6 partits consecutius abans de la derrota a Mont-de-Marsan

© USAP
© USAP

L’USAP han aglutina 6 victòries en Pro D2 de rugby a XV, abans de ser derrotats aquest diumenge a Mont-de-Marsan. La cohesió de la plantilla és inèdita des de fa anys al si del club, que ha emprat 38 jugadors des de l'inici de la temporada 2019-2020.

La USAP experimenta una pujada en gamma, a través de sis victòries consecutives, abans de llur desfeta contra Mont-de-Marsan, aquest diumege 26 de gener. Els sang i or lideren el campionat de pro D2, en una dinàmica que els fa favorits al títol, és a dir l’ascens al Top 14, exactament com a l’agost de 2019. El club, que ha emprat 38 jugadors diferents des de l’inici de la temporada, guanyant-se la confiança a la mitja part, després d’un inici àton. Arran dels esforços i paciència demostrats en anys anteriors en matèria de formació, cohesió i lleialtat dels jugadors, els homes de Mathieu Acebes formen  una plantilla d’alt nivell. Aqueix avantatge és il·lustrat per les contractacions encertades de Fa’asalele, Chouly i Tilsley, i també per la integració, també reeixida, de jugadors joves com Dubois, Roussel i Rodor.


Mantenir-se sincronitzat amb el calendari

L’USAP actual té un millor equip que la temporada passada, quan fa fallar la sincronització de les seves estratègies i del calendari de partits. Si aconsegueix atenir-se als terminis disponibles, la seva demanda de qualitat i les properes oportunitats l’haurien d’ajudar a trobar els camins de l’ascens.