SOCIETAT

«És inevitable que el coronavirus pugui arribar a Catalunya»

Antoni Trilla considera alt el risc de penetració

«És inevitable que el coronavirus pugui arribar a Catalunya»
«És inevitable que el coronavirus pugui arribar a Catalunya»

El coronavirus, originat a la ciutat xinesa de Wuhan, previst a Catalunya, inevitablement s’estendrà per tot el món, però els riscos associats no són elevats, segons el doctor Antoni Trilla, de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Després de la confirmació, divendres 28 de gener, de la detecció de tres casos de coronavirus a França, en concret dos a París i un a Bordeus, un es prepara a Barcelona a Girona o Lleida: "És inevitable que el coronavirus arribi a Catalunya", va dir el doctor Antoni Trilla, entrevistat per l'agència de premsa espanyola EFE. Aquest especialista en epidemiologia, responsable del Departament de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​estima que el risc per a la salut pública del territori és zero.


"Els virus sempre són amb nosaltres"

La propagació de la malaltia es considerada òbvia perquè el nou any xinès, que s’ha iniciat aquest mateix dissabte, genera molts viatges des de Wuhan, capital de la província de Hubei, a la República Popular de la Xina, cap al món sencer. Al nostre planeta globalitzat, els virus "sempre són amb nosaltres", declara el doctor. La previsió d’entrada del coronavirus a Catalunya succeix els casos revelats la setmana passada, a més de França, als Estats Units, a Tailàndia, Austràlia, Corea del Sud i Nepal.

Fake news sobre 3 casos detectats a Perpinyà

Aquest diumenge, un fals rumor que circulava per Facebook ha suggerit que s’havien identificat tres casos de coronavirus a Perpinyà. La prefectura dels Pirineus Orientals ha desmentit aquesta informació, que ha anat acompanyada per la manipulació d'una imatge fotogràfica extreta del canal de notícies continu de BFMTV.