POLÍTICA

100 000 persones per Puigdemont a Perpinyà el 29 de febrer?

El 130è president de la Generalitat de Catalunya prepara un discurs sense precedents sobre la independència

Carles Puigdemont © ACN
Carles Puigdemont © ACN

El Consell per a la República Catalana ha llestat el 29 de febrer organitzar una gran aplec independentista a Perpinyà, en presència de Carles Puigdemont.

Finalment, Perpinyà serà l’escenari d’una gran manifestació independentista catalana el 29 de febrer al voltant de l’expresident del govern de la Generalitat, Carles Puigdemont. Aquesta celebració tindrà lloc a l’espai  on s’instal·len els circs de temporada, davant del Palau de exposicions, al barri del Vernet. Puigdemont, al capdavant del Consell per la República Catalana, espera atreure almenys 50.000 persones, fins a 100.000, la majoria procedents de Catalunya del Sud. Un esdeveniment com aquest, mai vist a Catalunya del Nord, consagraria el paper del territori, situat a Catalunya, però a França, com a base baixa o base per a la retirada de reivindicacions de la zona sud.


Alerta a l'opinió internacional des de Perpinyà

En termes absoluts, la zona contigua al recinte firal de Perpinyà pot acollir fins a 100.000 persones en condicions meteorològiques òptimes, però aquesta eventualitat no s'ha produït mai. En qualsevol cas, Carles Puigdemont impugnava l’opinió espanyola i internacional sobre la conveniència d’acabar proposant una solució política concertada sobre el futur de la Catalunya Sud, actualment sota administració espanyola.