ECONOMIA

Els neumàtics Continental acomiadaran 700 persones a Rubí

Una mesura aplicable a finals de 2021 a menys de dues hores des de Perpinyà

Continental presentarà un ERO per a tota la plantilla de Rubí, segons els sindicats
Continental presentarà un ERO per a tota la plantilla de Rubí, segons els sindicats

La planta Continental de Rubí, a pocs quilòmetres de Barcelona, es despedirà de tots els seus empleats a finals del 2021, en el mar de la reindustrialització global d’aquesta marca alemanya de pneumàtics.

Els sindicats de la fàbrica de pneumàtics Continental a Rubí, a menys de dues hores de Perpinyà, han revelat aquest dijous 23 de gener el proper acomiadament de tota la seva plantilla. S’espera que 760 persones perdin la feina en aquesta indústria alemanya. Continental, però, es compromet a continuar operant fins a finals del 2021, o fins i tot unes setmanes després, per complir tots els seus  encàrrecs. Aquest fabricant mundial, que actualment cerca un comprador per a aquest lloc de producció, tindria tres opcions a la seva disposició, totes espanyoles. Al desembre de 2019, va presentar un pla global de reindustrialització, que inclou aquesta fàbrica situada al nord-oest de Barcelona. Els seus processos eren "obsolets", segons un comunicat de la firma fundada a Hannover el 1871.


Continental ha empès una estratègia internacional, acompanyada de 5.000 contractes trencats, fins al 2028, per adaptar-se a l'adaptació del sector dels pneumàtics en vehicles elèctrics.