ECONOMIA

Una app per contractar ràpidament substituts a les clíniques Elsan de Cabestany i Perpinyà

La solució “MedGo” informa les persones disponibles en temps real

© PharmaAkademie / CC
© PharmaAkademie / CC

Les clíniques Médipôle i Nostra Senyora de l’Esperança, a Cabestany i Perpinyà, fan servir una aplicació per substituir ràpidament el seu personal absent. Aquesta fórmula elimina qualsevol interrupció de les tasques al servei dels pacients.

A Catalunya del Nord ha arribat un avenç tecnològic al servei de salut. Aquesta solució dissenyada per l’empresa parisenca MedGo facilita la substitució de personal absent perquè estalvia trucades telefòniques i temps, tot enfortint l’equitat en la proposta de missions. Impulasa el febrer de 2017, ja s’aplica en més de 1.000 hospitals, clíniques i cases de jubilats (EHPAD, establiment d’allotjament per a persones grans en situació de dependència) de l’estat francès. A Perpinyà, la clínica Elsan Policlínica Mediterrània ("Nostra Senyora de l'Esperança" fins al juliol passat) acaba de fer seu aqueix estri . A Cabestany, Médipôle Sant Roc, que utilitza l'aplicació des de novembre de 2018, ja hi ha publicat més d'un miler de missions. Cada establiment comunica les seves necessitats cap a la xarxa de substituts disponibles. Aquests poden respondre immediatament, de manera voluntària. Els directius, informats en temps real, organitzen doncs millor les tasques, sense ruptura de servei cap als pacients. Es tracta d’una "revolució per als recursos humans sanitaris, ja que es pot preveure la gestió de les substitucions i millorar la qualitat del personal disponible", ens destaca el grup Elsan, segon operador sanitari privat més gran de França.


300 agents de la sanitat són registrats a Médipôle

L’empresa que ha desenvolupat aquesta aplicació ha estat parcialment finançada per l'empresari francès Xavier Niel, fundador de l'operador Free. Les clíniques nord-catalanes que usen aquesta solució "estan encantades amb els avantatges obtinguts". Els detractors d’aquest procés denuncien una gestió en benefici dels treballadors temporals i en detriment dels agents del serveis, als quals s’evitaria estratègicament les hores extraordinàries. No obstant això, la informació de les necessitats es difon a tots al mateix temps. A la Policlínica de Sant Roc, un total de 300 cuidadors, assalariats o no, és inscrit en aquest sistema.