ECONOMIA

L’aeroport de Barcelona fa front a la seva saturació

L’aeroport de Girona es pot convertir en la “quarta” pista de Barcelona

© Eugenio Barrera
© Eugenio Barrera

L’expansió de l’aeroport de Barcelona es troba en l’actualitat, però lel seu acostament amb el de Girona podria ser la solució per tal d’honorar una previsió de 90 milions de passatgers en deu anys.

L’aeroport de Barcelona, ​​dissenyat per rebre un màxim de 55 milions de passatgers, va acollir 52,6 milions el 2019. Aqueix espai, que avança cap a la saturació, s’ha d’adaptar al creixement que el podria fer arribar als 90 milions. el 2023, segons un informe de la Cambra de Comerç de la ciutat presentat el juny passat. Entre els projectes estudiats per l’empresa pública espanyola Aena, responsable dels desenvolupaments aeroportuaris, hi ha l’ampliació de la tercera pista, gràcies a l’avanç de 500 m sobre la mar i l’augment del nombre d’operacions horàries, fins a 90, però la solució més sòlida és Girona.


A Girona, el volum de passatgers va baixar del 4,4% el 2019

La plataforma situada entre Perpinyà i la capital catalana podria convertir-se en una mena de quarta pista des de la de Barcelona. Més modesta, primer ha de rebre una parada TGV a la línia Perpinyà-Barcelona, ​​imprescindible per al transport de passatgers. Aquesta fita, imaginada des del 2011, espera la validació de l’Estat espanyol. Valorada en 300 milions d’euros, permetria una combinació avió-ferrocarril com a solució per a la saturació futura de l’aeroport de Barcelona. Aquesta miniestació dfonaria corda a l'aeroport de Girona, que va tancar l'exercici 2919 amb un nombre de passatgers en retrocés del 4,4%, per sota del llindar de dos milions de passatgers que va assolir el 2018.