SOCIETAT

Contre les agressions, els bombers nord-catalans adopten la càmera de vianants

Els agents podran enregistrar les situacions de conflicte

Càmera de vianant © SDIS
Càmera de vianant © SDIS

23 agressions físiques o verbals van afectar els bombers nord-catalans 2019. Aquest cos adopta les càmeres de vianants, amb un primer experiment a Perpinyà i Ribesaltes.

Per fer front a l’augment d’agressions contra els bombers, el servei departamental de bombers i rescat de Catalunya del Nord (SDIS66) anuncia la primera entrega de càmeres mòbils. Aquests centres de Rivesaltes, Perpinyà-Sud i Perpinyà-Nord acaben de rebre 10 càmeres en total. Aquesta mesura és idèntica a la que va prendre a finals del 2018 l’ajuntament de Perpinyà per a la seva policia municipal. Un cop engegades pels agents, aquestes càmeres de vianants enregistren les proves de violència i agressions verbals o físiques. Les imatges són detruïdes automàticament al cap de 6 mesos.


23 denúncies presentades pels bombers el 2019

El 2019, el SDIS66 va presentar 23 denúncies, entre les quals 17 situacions d’agressions físiques als seus agents en el transcurs de l’exercici de les seves missions. Les càmeres mòbils, lleugeres i compactes, són generalment enganxades al pit de agents. En determinades regions de França, els agents de seguretat de la SNCF també disposen d’aquest sistema.