POLÍTICA

Municipals de Perpinyà: L’Alternativa lamenta la divisió de l’esquerra

El grup militant assenyala que l’esquerra "és una realitat a Perpinyà"

Caroline Forgues, cap de llista de «L'Alternative» a les eleccions municipals de Perpinyà © «L'Alternative»
Caroline Forgues, cap de llista de «L'Alternative» a les eleccions municipals de Perpinyà © «L'Alternative»

La llista "alternativa", prevista a les eleccions municipals de Perpinyà, va arribar en va a la candidata socialista ecologista i socialista d'esquerra, Agnès Langevine.

La llista “L’alternativa! Perpinyà ecològica i unida”, que competirà a les eleccions municipals del març, es congratula del 13,5% que li atorga l’enquesta publicada el 8 de gener en relació a aqueixos comicis. En una nota de premsa del 10 de gener, els responsables d'aquesta oferta d'extrema esquerra, Caroline Forgues i Jean-Bernard Mathon, consideren l'esquerra "és una realitat a Perpinyà". Lamenten que la candidata ecologista Agnès Langevine, que ocupa el lloc de cap de la llista socialista recolzada per Carole Delga, presidenta de la regió Occitanie, ha "rebutjat qualsevol diàleg" tot i "repetides invitacions".  Entre els dos bàndols, la línia divisòria es basa en l’adhesió al marxisme, però és evident el suport d’un cap a l’altre en cas de qualificació per a la segona volta.

L’alternativa va ser fundada a l’aire lliure, plaça Rigau, el setembre del 2019, i ha rebut, entre altres, el suport de la França Insubmisa de Jean-Luc Mélenchon. Aquest grup adoptarà el seu programa el divendres 17 de gener i determinarà qui seran els components de la seva llista el 8 de febrer.