SOCIETAT

600 euros de multa per als gironins que no facin la tria selectiva de les deixalles

L’ajuntament aplica una mesura dràstica per a una vila neta

Contenidors dze deixalles a Catalunya del Sud © Roger Ferrer
Contenidors dze deixalles a Catalunya del Sud © Roger Ferrer

Els veïn que no destrien la brossa de casa al moment dee llençar-la hauran de pagar fins a 600 euros, de verbals segons una mesura municipal que fomenta l'exemplaritat de la ciutat.

L’ajuntament de Girona, ja proun estricte pel que fa a la netedat urbana, va introduir fa 10 anys la traça de gossos cagaires a la via pública. Aquest 2020, l’executiu encapçalat per Marta Madrenas, successivament a Carles Puigdemont, anuncia multes de fins a 600 euros per als veïns que no llençaran els residus domèstics allà on cal. Aquest projecte dràstic, dedicat a eliminar la brutícia de la via pública, de manera alemanya, serà supervisat per la policia municipal.


16 millions d'euros cada any perquè la vila sigui neta

Per mor que la ciutat mantingui una imatge impecable, l’ajuntament preveu sancions contra persones que no ordenin els residus com cal. Aqueixos verbals, que van des dels 125 fins als 600 euros, segueixen diversos incentius menys coercitius però poc efectius: "Ara toca la via de la sanció, perquè totes les campanyes informatives possibles ja les hem fet", assegura Madrenas. L’ajuntament de Girona destina cada any 16 milions d’euros al seu pressupost per a la neteja de l’espai públic.