SOCIETAT

Alta mortaldat viària el 2019 a Catalunya del Nord

28 morts a la carretera, enfront dels 16 del 2018

© SDIS 66
© SDIS 66

El nombre de morts i ferits va augmentar bruscament l'any passat a Catalunya del Nord. La degradació de radars viaris és el motiu generalment acceptat d’aquesta mortaldat.

Entre gener i novembre de 2019 a Catalunya del Nord s’ha registrat un total de 312 accidents, contra 340 durant el mateix període del 2018. Aquesta avaluació proporcionada per la Direcció Regional de Medi Ambient Planificació i Habitatge de la regió "Occitanie" es complementa amb un fort augment de víctimes mortals a la carretera. De fet, el territori va comptar amb 26 morts el 2019 enfront de 16 l'any anterior, mentre que el nombre de ferits també va augmentar, passant de 393 ferits a 442 el 2018.


La mort de Florian Barba i Charles Fosse se suma a les xifres tràgiques

Aquesta comptabilització del nombre de víctimes viàries mortals a les carreteres nord-catalanes és parcial, perquè no té en compte l'últim mes de l'any, durant el qual van morir dos jugadors de rugby a la carretera departamental 39, entre els termes municipals de Pollestres i Vilanova de raó. La desaparició d’aqueixos joves, de 26 i 27 anys, Florian Barba i Charles Fosse, fills d’Argeler i Elna, apuja als 28 el nombre de desapareguts.
La interpretació més freqüent d’aquesta laxitud dels automobilistes, que ha generat ferits i morts, apunta l’eliminació dels radars de velocitat per part les armilles grogues.