POLÍTICA

Puigdemont confirma la seva propera vinguda a Perpinyà

El President català a l’exili és reconegut com a diputat europeu

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya © ACN
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya © ACN

Sense estar segur de poder desplaçar-se lliurement al seu territori electoral, la Catalunya del Sud, sota administració espanyola, el president català exiliat, Carles Puigdemont, anuncia la seva vinguda a la Catalunya del Nord, sota administració francesa.

L’expresident català Carles Puigdemont va anunciar en una notab de premsa la seva propera visita a Perpinyà, dissabte 28 de desembre. Exiliat a Bèlgica, vindrà a celebrar a la capital de Catalunya del Nord la decisió de la Unió Europea de permetre que esdevingui diputat europeu, d’acord amb el resultat de les eleccions del maig passat. "Sens dubte serà la millor oportunitat per celebrar tots els triomfs judicials i polítics que ha aconseguit la independència catalana recentment", ha declarat el Consell per la República, organització fundada pel líder independentista.


Una detenció per la policia francesa sembla improbable

Carles Puigdemont, que gaudeix de la immunitat parlamentària tot i ser perseguit per la justícia espanyola, en principi no hauria pas de ser detingut per les autoritats franceses. L’acompanyarà en aquesta ocasió un altre eurodiputat català, Toni Comín, exministre de Sanitat del govern de la Generalitat de Catalunya, exiliat amb ell a Waterloo.