POLÍTICA

A Perpinyà, Aliot condemna els «inútils» talls de llum de la CGT

El sindicat ha organitzat una desconnexió massiva aquest dijous 19 de desembre

Louis Aliot, candidat a les eleccions municipals de Perpinyà © F-Télévisions
Louis Aliot, candidat a les eleccions municipals de Perpinyà © F-Télévisions

La CGT ha tallar l'electricitat a milers d'habitatges de Perpinyà aqueix dimecres 19 de desembre. Louis Aliot, membre del Reagrupament nacional, candidat a les eleccions municipals del 2020, acusa el sindicat d'haver posat els habitants "en inseguretat".

Després d’un tall massiu d’energia operat per la CGT al matí d’aquest dijous 19 de desembre a Perpinyà, Louis Aliot ha reaccionaten una nota de,premsa. El candidat a les eleccions municipals del 2020 considera que el sindicat "ha de frenar les accions inútils que perjudiquen tothom i les seves reinvindicacions". La desconnexió, que s’ha produït a l’hora del despertar, ha afectat diversos milers de persones, després d’una primera actuació d’aquest tipus, dimecres 18 de desembre. L. Aliot denuncia els "cegetistes irresponsables" que "han superat llur legítim dret a la vaga en posant en la inseguretat els residents de Perpinyà que es preparaven per anar a la feina, per acompanyar els fills a escola o, encara més greus, posant en perill els més fràgils, la gent gran i els malalts”.

Dimecres, la CGT de Cataluinya del Nord, a través de la seva branca CGT Energia, va desconnectar 70 concentradors Linky que encapçalen centenars de comptadors del mateix nom. L’objectiu d’aquesta operació era evitar que l’empresa pública Enedis (anteriorment ERDF, Electricitat Xarxa Xarxa Distribució França) baixés la potència elèctrica dels clients sense pagar.