POLÍTICA

El partit de Macron rebutja investir el batlle de Perpinyà en vista de les municipals

El candidat sortint ha anat a demanar la investidura, aqueix dimarts a París

Romain Grau, candidat a les municipals de Perpinyà, al costat de Stanislas Guérini, delegat general de la República en Marxa, Perpinyà, 2019 © JF-CC
Romain Grau, candidat a les municipals de Perpinyà, al costat de Stanislas Guérini, delegat general de la República en Marxa, Perpinyà, 2019 © JF-CC

Aquest dimarts, a París, el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha fallat en l’intent de sol·licitud de candidatura a la direcció estatal de la República en Marxa en vista de les eleccions municipals.

Aquest dimarts 17 de desembre, el batlle sortint de Perpinyà, Jean-Marc Pujol (LR), s’ha reunit a París amb el delegat general de la República en Marxa (LREM), Stanislas Guerini. Segons un testimoni que hem entrevistat a l’interior del partit presidencial, aquesta reunió ha estat el resultat de diverses peticions formulades des de l'estiu, sense èxit fins ara. El batlle ha demanat la investitura del partit presidencial a les eleccions municipals i ha rebut una resposta negativa. Aquest fracàs en la recerca de patrocinis sòlids és la continuació previsible de la investidura del diputat Romain Grau, de 45 anys, membre de LREM, assolit el 17 de juny. Aquesta opció havia tallat l’herba sota els peus de Pujol, de 70 anys, que esperava una etiqueta doble LR-LREM.


Pujol sol mentre Grau va sumant suports

Aquesta visita parisenca genera preguntes perquè el partit d’Emmanuel Macron és lluny del bàndol dret dels republicans, propi del batlle de Perpinyà, que va prometre l’estiu passat tornar a la campanya només a la cap d'una llista de LR-LREM. Ara sol, Pujol va ser abandonat a l'abril pel seu tinent Olivier Amiel, segons el qual va trair als seus votants al voler ser "compatible amb Macron". Eric Ciotti, president del comitè de nominació de LR, no va acordar la investidura al jove advocat.
A poques passes, la candidatura de Grau està abarcant dinàmica, com ho demostren les manifestacions de Philippe Lavenu, de 50 anys, secretari regional del sindicat Alliance Police Nationale, Vincent Malherbe, de 52 anys, marit de la presidenta del Consell departamental dels Pirineus Orientals i Amélie Cervello, de 36 anys, candidata d’Europa-Ecologia Els Verds a les eleccions europees de maig passat. Aquesta oferta de centre-esquerra i centre-dreta va ser impulsada oficialment en una inauguració amb caràcter d’esdeveniment, el 29 de novembre amb la presència de 400 persones, a la plaça de la República.