POLÍTICA

Christian Nauté tindrà 90 anys al final del mandat si repeteix com a batlle de La Roca d’Albera

Ona forma de gerontocràcia també present a Tuïr i Cabestany

Christian Nauté, batlle de La Roca d'Alnera © RGT
Christian Nauté, batlle de La Roca d'Alnera © RGT

René Olive, de 83 anys, Christian Nauté, de 84 anys, Jean Vila, de 78 anys, són alguns dels batlles de Catalunya del Nord que volen continuar sent-ho arran de les eleccions del 2020.

Entre els batlle notòriament antics que sol·liciten la seva reelecció el 2020, el titular del rècord entre els municipis més significatius de les comarques del Nord és en Christian Nauté. Primer magistrat de La Roca d’Albera des del 2008, aquest representant elegit complirà 84 anys dos dies abans de la primera volta, que es desenvoluparà el 15 de març. El segueixen en l’edat en René Olive, batlle de Tuïr, que té més de 83 anys, i després l’alcalde de Portvendres, Jean-Pierre Romero, i el de Cabestany, Jean Vila, tots dos de 78 anys.


Una evident gerontocràcia masculina

Aquesta sorprenent existència de polítics d’una altra temps inclou exclusivament homes, entre els quals també es troben Jean-Paul Batlle, batlle de Bompàs, que ha arribat als 79 anys, i André Bascou, batlle de Ribesaltes, que en té 75. Titular d'una edat més moderada, Madeleine Garcia-Vidal, batllessa de Sant Hipòlit, obre la llista de dones, amb 72 anys d'edat.
Aquestes dades, que no són pas generals a Catalunya del Nord, però sí són molt característiques a França, indiquen certa inclinació per a la gerontocràcia masculina.